Vilks borta hela sommarsäsongen?

Vi på Konstvilks har erfarit att konstnär Vilks har drabbats av en knäskada. Då denna verkar vara en långvarig historia har vi uppsökt konstnären för en kommentar.

 

Konstvilks: När uppträdde skadan?

 

Vilks: Det var under påsken. I vanlig ordning spelade vi boll på planen i Nyhamnsläge. Det var särskilt efter en tilltrasslad situation när jag i närkamp sträckte knäet och lyckades stöta bollen i mål. Jag märkte inte särskilt mycket förrän några timmar senare. Jag drabbades då av en kraftig värk i knäet.

 

Kv: Uppsökte du då läkare?

 

V: Nej, jag trodde att jag överansträngt något muskelfäste. Det blev långsamt bättre och den 12 maj ansåg jag mig kunna gå in på bollplanen igen. Vi hade en viktig match.

 

Kv: Och hur utföll det?

 

V: Ja, jag märkte att jag inte kunde spela för full maskin. Men det var som sagt en viktig match och vi vann då vi gjorde mål i matchens sista anfall. 7 – 6. Snart stod det klart att jag sprungit upp skadan igen.

 

Kv: Har du fått någon diagnos?

 

V: Ja, jag var i kontakt med en hjärnkirurg som menade att det otvetydigt var en meniskskada. Diagnosen är inte särskilt god för sådana skador, påpekade han.

 

Kv: Hur känns det idag?

 

V: Det är bättre, men klart att det inte är bra.

 

Kv: Kommer det att påverka ditt arbete som konstnär?

 

V: I och för sig springer jag mycket i backarna och bär tungt, men det verkar inte vara någon större fara med den sortens ansträngningar. Däremot är det tveksamt om det blir något mera spel under de närmaste månaderna.

 

Kv: Den stora sommarsäsongen är alltså i farozonen?

 

V: Ja, uppenbarligen. Det rör sig om ca 30 matcher som jag kan gå miste om. Läkarvetenskapen kan för närvarande inte göra något.

 

Kv: Hur upplever du din situation?

 

V: Det är svårt. Särskilt hårt är det att praktiskt taget ingen har ömkat mig. Endast en (1) bekant har via e-post uttryckt sin medkänsla. Jag tror att det skulle bli betydligt bättre om några fler kunde visa sitt deltagande.

 

 

 

 vilksmednimislit.jpg

Vilks kan vara borta från allt bollspel under sommarsäsongen.

8 Responses to “Vilks borta hela sommarsäsongen?”

 1. Minister of Art & Jump Says:

  Konstministeriet översänder sina kondoleanser och önsker Er ett mirakulöst tillfrisknande. Vi hoppas att ni tar ert förnuft till fånga och rådsöker expertis på området. Naturligtvis förstår sig inte Hjärnkirurger på knän!

 2. Minister of Art & Jump Says:

  Tyvärr är dagens skörd av nyheter så tung på Ministeriet att vi inte kan skriva om detta förrän imorgon. Vi hoppas att morgondagens läsning ska få er på bättre humör! Och glöm nu inte nässpray mot förkylningen!!
  God bättring!

 3. Ministry of Art & Jump - Ministry News Blog » Blog Archive » Internationellt känd konstnär svårt skadad! Says:

  […] Professorn, konstnären, statsbyggaren med mera, med mera, Lars Vilks som har det svårt just nu. Ministeriet skänker honom en speciell tanke och tycker exceptionellt synd om honom och önskar bättring. Lars Vilks har råkat ut för en förödande skada, läs mer om alla detaljerna och hans egna uttalande här. […]

 4. Daniel of Neurobash Says:

  Även nationalbandet passar på att översända en kortfattad förhoppning om snar bättring. En mer utdragen tillfrisknadsönskning följer inom kort och då med en speciell överraskning.

  ///Daniel och resten av grabbarna i Neurobash

 5. thub Says:

  Jag vill framföra mitt varma tack för den omsorg som minister of art & jump och Nationalbandet Neurobash visat för min meniskskada. Och det är inte utan verkan då jag redan kan konstatera att läkningsprocessen gått starkt framåt förmodligen på grund av detta.

 6. Enkegrevinnan Wenche Says:

  Hvilken ulykke for nasjonen. Motta galskapsdepartementets uforbeholdne medfølelse og håp om snarlig restituering. Klarer du å klatre opp og ned i denne situasjonen, kan du risikere å komme på departementets helgenliste.

 7. thub Says:

  Kära Enkegrevinnan!

  All medfölelse gör restitueringen rask. Jag kan redan utan svårigheter klättra upp och ned. Och springa. Men fotbollen…

  Nu skall jag till Grimstad

 8. Zwitz Says:

  Sänder en hälsning och önskar dig snar bättring. Om nu inte hjärnkirurgen kunnat hjälpa så vill jag tipsa om handpåläggning av en vacker kvinna på det smärtande stället, samtidigt som hon uttalar några tröstande ord. Om nu inte detta hjälper så är det i alla fall ett trevligt tidsfördriv i väntan på lindring. Önskar dig en bra midsommar med alla tillbehör.

  Tvåstads Tidnings Konstförening hälsar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: