Konsthandel: Rondellhund, olika stilar

Teckningar i blandteknik från originalteckningen från 2007. Storlek A3. Pris 1 000 kr.

Rondellhund: L’heure bleue et Baudelaire (SÅLD)

Rondellhund in the style of Staffan Hallström

Rondellhund in the style of George Baselitz (SÅLD)

10 Responses to “Konsthandel: Rondellhund, olika stilar”

 1. Del 1300: Konsthandel at Vilks.net Says:

  […] har nu skapat ett visningsrum för min konsthandel. Det som hittills har lagts ut är rondellhundsvarianter som rätt ofta […]

 2. Willy Lorens Says:

  Den sista bilden liknar väl, om man ska vara snäll, mer Raoul Dufy än Baselitz. De andra två vill man av artighet helst inte säga nånting om.

  • thub Says:

   Willy Lorens. Tack för dina synpunkter. Emellertid har jag svårt att se några likheter med Dufy. Han gillade blått och den typiska dufyn är fritt tecknad över färgfält. Dessutom har jag aldrig sett Dufy vända upp och ner på sina motiv.

 3. Lars Vilks sælger rundkørselhunde på nettet | Denfri Says:

  […] eksempler på sine tegninger af rundkørselhunde. Tegninger kan købes ved henvendelse til bloggen (https://thub.wordpress.com/2011/08/20/konsthandel-rondellhund-olika-stilar/). De er udført i formatet A3 og koster 1000 svenske kroner […]

 4. Rondellhund a la Baselitz « Snaphanen Says:

  […] er netop blevet offentliggjort på bloggen.Svenske Lars Vilks har åbnet det, han betegner som en Art Shop, en blog, hvor han poster eksempler på sine tegninger af rundkørselhunde. Tegninger kan købes ved henvendelse til bloggen. De er udført i formatet A3 og koster 1000 […]

 5. Elon Says:

  Hur beställer man en teckning?

 6. Willy Lorens Says:

  Du är rolig, Vilks, som låtsas som att Dufy inte kände till andra färger än blått, och att det räcker med att vända ett motiv uppochner för att det ska bli en ”Baselitz”. Eller lite gult för att det ska bli ”Staffan Hallström”. En smula simpelt, kan man tycka, för att komma från en professor och konstnär. Men så är det här i livet: alla jävlar gör det alldeles för enkelt för sig – utom man själv.

 7. Lars Vilks Says:

  Du är också rolig, Willy Lorens som inte menar att blå färg är typiskt Dufy, liksom att teckna ovanpå denna. För frågan är hur mycket du önskar för att känna igen något. I varje fall är det en intressant kommentar och det kan vara värt att göra nya versioner av Ännu Mer Hallström och Ännu Mer Baselitz. Jag skall också erkänna att jag är fängslad av ditt tonläge. Låt känslan vara med..

 8. Toralf Pedersen Says:

  Det er morsomt at SION har tatt navn etter Ayn Rands hovedroman Atlas shrugged som kom ut i 1959. Som ung mann leste jeg alle hennes utgivelser på 1960-tallet og som pensjonist har jeg startet med nevnte roman på nytt. Om SION også i filosofisk henseende representerer Ayn Rand, er organisasjonen ihvertfall ikke rasistisk, for mer liberal enn hennes skrifter er det vel neppe mulig å bli.
  At hun var kritisk til den korporative stat og dens byråkrati er også naturlig.
  At De herr Vilks fremstår som en fri og frittalende person gjennom Deres kunst, passer inn i Ayn Rands ånd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: